doe&praat- middagen:

“lotvriendjescontact” voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Een belangrijke waarde tijdens de Kanjerdagen is het creëren van lotvriendjescontact. Van veel ouders hebben we teruggekoppeld gekregen dat hun kind veel gehad heeft aan de gesprekken met lotgenootjes. Kinderen voelen zich niet langer "alleen" staan en vinden steun in het uitwisselen van ervaringen en tips. Er zijn zelfs hechte vriendschappen uit ontstaan! 

Om nóg meer kinderen met lotgenootjes in contact te kunnen brengen, organiseert Kanjer in het Zonnetje -in samenwerking met Inloophuis Medemblik-, doe&praat- middagen. Tijdens deze middagen worden kinderen met dezelfde aandoening of in dezelfde situatie spelenderwijze met elkaar in gesprek gebracht. Dit alles onder deskundige begeleiding van tekentherapeute Ineke Ruiter.

Datum:

Doelgroep:

22 oktober 2014

   kinderen die in het bewegen beperkt worden    

12 november 2014

 kinderen met een complexe of veranderde thuissituatie 

21 januari 2015

kinderen die hoog sensitief zijn

18 maart 2015

kinderen met kanker (zelf of in de naaste omgeving)

   
   

 

Plaats:                         Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11 te Medemblik

Tijd:                            15.00u tot 17.00u

Aanmelden:                Aanmelden kan bij Corona Rentenaar, telefoon: 06-26354975 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

                                                                                                                                   Ineke Ruiter- Nijdam

Ineke Ruiter- Nijdam is woonachtig in Andijk. Ze heeft in Grolloo de 1 jarige Tekentherapiecursus gevolgd en aansluitend de vierjarige HBO- opleiding Genezend tekenen afgerond. Naast haar huidige functie als crisis hulpverleenster vanuit de Westfriese kerken, is ze vanaf 2010 werkzaam als particulier kinder- tekentherapeute. Ineke: “Van kinds af aan was ik veel bezig met tekenen. Ik vind het fascinerend en ontroerend om te zien hoe tekenen kan helpen om emoties te verwerken. Ook in mijn werk in de crisishulpverlening ervaar ik  dat tekenen en tekentherapie een prachtige manier is om mensen snel te helpen.”  

Ineke heeft tevens ervaring als ziekenverzorgster in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en kinder-revalidatiecentrum De Trappenberg. Voor meer informatie: www.iktekenervoor.com.

 

 

 

Nu ook...

doe&praat middagen!

Dit is lotvriendjescontact voor kinderen met/die:

  • in het bewegen beperkt worden  
  • een complexe of veranderde thuissituatie
  • hoog sensitief zijn
  • kanker (zelf of in de naaste omgeving)

Ga naar "doe&praat" voor meer informatie en de agenda!

Sponsoren

 

 

 

© 2023 Stichting Kanjer in het zonnetje

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.